PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "EL BARRI QUE VAM IMAGINAR "

L'ÈXIT DE QUARANTA ANYS DE LLUITA VEÏNAL A SANT MARCEL·LÍ 

 

 






Comentaris em premsa

http://www.lavanguardia.com/local/valencia/20180311/441451765801/el-barri-que-vam-imaginar-sant-marcelli-libro-aida-vizcaino.html

 

 

 PRESENTACIÓ DEL LLIBRE A ESPAI RAMBLETA EL 6 DE MARÇ DE 2018

 
https://photos.app.goo.gl/vQCKA49M2ifYx5I73

 (Fes clic a la imatge per veure les fotografies de l'acte)



PARAULES DE LA PRESIDENTA DE L'AVV EN LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE

Bona nit.
En nom de la Junta Directiva i de les persones actives de l’AVV del Barri de Sant Marcel•lí moltes gràcies per la vostra assistència.
Ara vos presentaré a les persones que m’acompanyen en la taula. En primer lloc Neus Fàbregas, regidora de participació ciutadana i acció veïnal de l’Ajuntament de València, a la què hem d’agrair l’important esforç econòmic patrocinant el llibre que anem a presentar.
Moltes gràcies Imma directora de Caixa Popular i a Lorena gerent de Rambleta que també han fet un esforç econòmic per a que esta publicació poguera vore la llum. Rambleta a més ens ha cedit el local i tècnics per a fer esta presentació.
Quan es vam plantejar la iniciativa de fer un llibre que posara “negre sobre blanc” el treball realitzat per l’AVV durant quatre dècades, ho férem amb la intenció d’assolir uns objectius concrets.
Volíem fer palès a les veïnes i veïns joves o als nouvinguts al barri que foren conscients que totes les infraestructures i equipaments de que gaudim actualment en el barri són fruit de la lluita veïnal.
També ens interessava mostrar que l’AVV ha estat durant tots aquestos anys una autèntica escola de democràcia i participació. Ha estat una organització on les decisions s’han pres de forma col•lectiva, comptant sempre amb la opinió de la part afectada, és a dir de les veïnes del barri, de la zona o del carrer afectat.
Per altra banda no podíem deixar d’explicitar el nostre estil de treball, de reivindicació argumentada, propositiva i amb alternatives viables, intentant sempre que ha estat possible el consens i, sobretot, amb un alt component de constància i perseverança.
Volíem també retre un homenatge a totes les dones i homes que han treballat o estan treballant en l’AVV dedicant temps de la seua vida per a que al Barri es visca millor, i de manera especial a les que ja no estan entre nosaltres.
Finalment fer memòria, contar una xicoteta història d’un barri obrer del sud de la ciutat de València, sabent que la nostra es una història senzilla i modesta i en molts aspectes comuna a la d’altres barris de la ciutat, però no per això deixa de ser menys interessant que siga coneguda per la resta de ciutadans i ciutadanes.
La política actual ha deixat de tindre somnis i utopies. Hem de recuperar entre totes i tots, ciutadanes i administracions l’ideal en la política i anar més enllà del dia a dia, d’allò possible. Si des de l’AVV no haguérem somniat en el Barri que volíem, hui no tindríem el barri que tenim amb uns equipaments públics més que dignes. En aquest sentit els autors han recollit amb títol tan encertat de “EL BARRI QUE VAM IMAGINAR” eixe esperit col•lectiu que emmarca el treball realitzat per la nostra entitat durant quaranta anys.
Per tal de portar endavant aquest projecte vam optar per buscar a un equip de professionals multidisciplinar que poguera fer aquesta tasca d’estudi, investigació i anàlisi del treball de l’AVV del 1976 al 2016, i sobretot, de quina manera ha ajudat a la transformació del barri de Sant Marcel•lí. L’equip que va acceptar aquest repte està format per Tono Vizcaíno, Aida Vizcaíno i Yaiza Pérez, amb la col•laboració dels becaris Lara i Marc i de l’il•lustrador Carles Rodrigo, als quals agraïm de debò la gran implicació en el projecte.
Després de la lectura del llibre guia podem dir què els autors heu demostrat una gran capacitat de síntesi, doncs d’altra manera haguera calgut més d’un volum per a recollir tot allò que volíem donar a conèixer amb la seua edició. DES DE L’AVV PENSEM QUE HEU DESCOBERT ALLÒ QUE HEM FET, PERQUÈ HO HEM FET I COM HO HEM FET. I TAMBÉ EIXE ESPERIT COL•LECTIU DE LLUITA I DE RESILIÈNCIA DAVANT LA SITUACIÓ ADVERSA D’ILLA ENCLAVADA EN LA PERIFÈRIA DEL SUD DE LA CIUTAT EN LA QUÈ ES TROBAVA EL BARRI EN LA DÈCADA DELS SETANTA DEL PASSAT SEGLE.
Quaranta anys de vivències compartides i aprenentatge de barri donen per a molt. Per a lluites titàniques i sopars de germanor. Per a decisions consensuades i urbanisme fet a peu de carrer. Per a èxits i fracassos. Per a molta reflexió i encara més acció. I també per a un llibre-guia que recorre la cartografia de l’experiència veïnal del barri de Sant Marcel·lí de València. Benvinguts i benvingudes al sud de la ciutat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Presentació a la Fira del Llibre